Chiro visie alcohol en drugs

In Chiro SCHEPDAAL willen we dat iedereen zich thuis voelt in de groep. We houden rekening met elkaar en hebben respect voor elkaar. We kiezen er in de Chiro voor om te werken aan verbondenheid en om iedereen te aanvaarden zoals hij/zij/hen/hun is. Dat kun je niet meer als je dronken of stoned bent, ook al denk je zelf van wel. Chiro is samen spelen, samen zingen, samen stil worden rond een kampvuur.
Een Chiroactiviteit is iets waar leden en leiding samen voor verantwoordelijk zijn. We verwachten dat iedereen meewerkt, mee denkt en mee verantwoordelijkheid opneemt om een Chiroactiviteit te laten slagen. We zijn samen verantwoordelijk om het goede voorbeeld te geven, ook wat alcohol en drugs betreft. We kiezen ervoor om ons niet op te sluiten in een roes van alcohol of drugs. Chiro maak je immers samen, niet alleen.

Alcohol en drugs zijn niet ongevaarlijk. Je gezondheid lijdt eronder, je kunt er afhankelijk van worden, je kunt het misbruiken om je problemen te verdringen. Zeker op jonge leeftijd zijn de gevolgen enorm: beschadiging van hersenfuncties, psychologische gevolgen,…. Op jonge leeftijd ben je bovendien sterker vatbaar voor verslaving. Ook dat is een reden om drugs te vermijden en om verstandig om te gaan met alcohol en andere drugs.
Drug- en cannabisgebruik is trouwens verboden. Je kunt vervolgd worden omdat je drugs bezit in aanwezigheid van minderjarigen, of omdat je drugs gebruikt in een publiek toegankelijke plaats. Experimenteren met drugs kan dus nooit binnen een Chirocontext en wordt niet getolereerd binnen Chiro SCHEPDAAL!

Wil je graag meer informatie over de wetgeving rond alcohol en drugs? Ga naar www.vad.be
Meer info over alcohol- en drugsgebruik ? Ga naar www.druglijn.be.
Andere vragen? Aarzel niet om de (hoofd)leiding aan te spreken.