Kampthema 2017

HERCULES

Ja je leest het goed, het kampthema dit jaar is Hercules! Je vraagt je waarschijnlijk af wie Hercules is? Wel, Hercules is een halfgod. Hij is namelijk de zoon van een mens en een god. En zijn vader is niet zomaar een god, hij is de oppergod van alle goden, Zeus. Omdat Hercules een halfgod is, is hij ongeloofelijk sterk. Er is niemand zo sterk als Hercules in heel Griekenland, Amel en omstreken! Hij heeft al vele monsters gedood en door deze daden is hij Amelberoemd geworden (snap je, van wereldberoemd). Hij is de allerbeste en is onverslaanbaar. En daarom hebben wij deze bink (Hercules, niet Achille) uitgekozen als ons kampthema! Dus verwacht je maar aan veel heldendaden, spannende avonturen en moedige strijden voor dit chirokamp. Je zal zelf tien dagen lang getuige zijn van deze hunk van het zuidelijk en westelijk halfrond!

Zoals we al gezegd hebben is Zeus de oppergod van alle goden, dit wil zeggen dat Zeus de baas is van de goden en ook de machtigste is onder hen. Ook is Zeus de god van de bliksem en donder. Hij draagt altijd een bliksemschicht bij zich, en als hij boos is kan hij het laten onweren. Zeus heeft ook een hele lange baard waar hij enorm trots op is en waar hij ook een meloen kan onder verstoppen. Verder is Zeus ook een hele trotse vader. Hij is namelijk enorm fier op zijn sterke zoon Hercules en hij is een beetje zijn lievelingetje. Een goede broer is Zeus echter niet. Hij maakt alijd ruzie met zijn broer Hades en ze bekvechten constant.

Hades is de god van de onderwereld. Hij is vaak slechtgezind en een echte snodaard! Hij is altijd wel iets slecht van plan en wil niets liever doen dan mensen treiteren en zijn eigen zin krijgen. Hij woont in de onderwereld, dit is letterlijk de hel! Dit is de plaats waar vele monsters wonen en alle arme zielen. Het is een plaats waar je nooit heen zou willen gaan! Maar Hades vindt het daar super, daar kan hij al zijn snode plannetjes uitwerken zonder dat iemand hem stoort en kan hij er natuurlijk de onderwereld bewaken, wat zijn grote taak is. Hij heeft een enorme hekel aan zijn broer Zeus, maar wij denken dat dit puur uit jaloezie is. Hades en Zeus maken daarom altijd ruzie met elkaar en ze geraken het nooit eens over iets. Het zijn echte sloebers!

Voila, nu jullie weten wie Hercules, Zeus en Hades zijn, hoeven jullie alleen nog maar af te tellen naar de beste tien dagen van het hele jaar! Tot in Amel, salute!

VERKLEEDMATERIAAL

Sloebers en pinkels: Meermensen
Speelclub Jongens en Meisjes: Faunen en nimfen
Rakkers en Kwiks: Onderwereld
Toppers en tippers: Cyclopen
Kerels en Tip-10’s: Harpijen
Aspi Jongens en Meisjes: Halfgoden
Kookouders: Goden