CHIRO SCHEPDAAL EN KADILLE 2020

Iedereen weet ondertussen wel al dat we dit jaar op kamp gaan naar Bokrijk. De oudsten van 21 tot 31 juli 2018. De ribbels, pinkels en sloebers van 25 tot 31 juli 2018.
 
Maar wij krijgen ook al vragen over het kamp in 2020! De andere Dilbeekse jeugdverenigingen gaan dan eind juli in dezelfde gemeente op kamp. Dat kamp is bekend onder de naam Kadille, de vijfde editie ondertussen. In 2010 namen wij ook deel aan de vierde editie.
 
In 2020 nemen we echter geen deel aan Kadille. Verschillende redenen en omstandigheden hebben bijgedragen tot de beslissing om dat niet te doen. Het was geen gemakkelijke beslissing die we zomaar hebben genomen, integendeel.
 
Eerst en vooral heeft onze leiding al meer dan 10 jaar geleden de kampplaats voor 2020 vastgelegd. Toen was er nog geen sprake van een nieuwe editie van Kadille. Toen ze die kampplaats vastlegden, was die net gerenoveerd. En hoewel wij in Schepdaal snelle meisjes en jongens zijn, konden we pas
boeken voor 2020. We konden toen zelfs onze gebruikelijke periode niet meer krijgen en gaan heel uitzonderlijk in 2020 dan ook 10 dagen vroeger op kamp. Het spreekt voor zich dat wisselen van periode voor deze heel gewilde locatie in de praktijk dan ook geen optie was.
 
Dat die kampplaats heel gewild is, blijkt niet alleen uit de kamp-kalender die zelfs voor de komende 10 jaar al zo goed als helemaal gevuld is. Maar als we even mogen citeren: De omgeving van de voormalige (water)molen aan de oevers van de Oostelijke Ourthe is prachtig. Deze bivakplaats gaat
schuil in een 80 meter lager gelegen vallei, omringd door de prachtige Ardense natuur. Men waant er zich alleen op de wereld… De Oostelijke Ourthe (Ourthe Orientale) doorklieft het domein over een lengte van meer dan 1 kilometer. Een must voor iedereen die houdt van natuur en avontuur! En laat dat natuurlijk heerlijke ingrediënten voor een formidabel kamp zijn!
 
We hebben dit alles samen afgewogen tegen onze ervaringen, positieve en negatieve, van het vorige Kadille. En met wat spijt in het hart, maar met veel enthousiasme en chiro-spirit hebben we besloten om toch bij de keuze van onze kampplaats voor 2020 te blijven.
 
We zijn er zeker van dat het een super bivak zal worden met een enorm leuke kampplaats, in een prachtige, natuurlijke omgeving. We hopen dat we kunnen rekenen op begrip en staan altijd ter beschikking voor vragen of opmerkingen.
 
Als je de periode al in jouw agenda wil invullen: Bivak 2020 van 11 tot 21 juli te Steinbach